Saturday, October 30, 2010

Solursprotes är ett ord



Om du hade ett ord, ett ord endast, för resten av livet. Vilket skulle det va?

Vad skulle du vilja förmedla, tjata på om, säga i ur och skur?

Tack, Fu&#, Luck, Populär, Jag, Mera, Fy, Ve, Nej, Revolution, Fred, Kommunism, Zanzibar, Sandlåda, Google, Fotboll, Kolhydrater, Viktigt, Inte, I, Klimat, Creps, Och, Så, Vidare, Punkt

Listan kan ju faktiskt göras nästintill oändlig. Men vi har ju det lätt för om man är kristen så måste man ju välja ”Jesus”. Allt annat vore ju hypokrati. Men kan ni tänka er att alla kristna skulle gå omkring o säga Jesus, Jesus, Jesus, Jesus. Va trött man skulle bli på det. Och det är för att vi, också vi kristna tänker individualistiskt i den här frågan. I alla fall jag tänkte. Vad skulle jag vilja kommunicera? Men oberoende av vilket ord man skulle välja så skulle det bli tjatigt, obetydligt och enformigt. (Om man då inte är en av de som klantar sig jämt då kunde ju förlåt, faktiskt ha sin betydelse.)

Vi kan ju inte gå omkring o tro att vi säger något om vi är individualister. Och för att säga något som vi påstår har betydelse som Jesus älskar dig, så skulle det behövas tre peroner. Var inte rädd, där behövs det tre till. Se upp för stupet fyra till. OCh helt plötsligt har tio personer en unik uppgift.  Och tänk på den peronen som har rädd som sitt ord, han hon behöver slippa in i en större kontext för att inte vara rädd.

No comments: